Uutuutena meillä sijaisauto optimoinnin ajalle, ainoa kulu polttoaineet.

Kuinka valmistelet autosi optimointiin?

Auton on optimointiin tuotaessa oltava hyväkuntoinen, ja vikakoodit EI NOLLATTUNA (esim. DPF/EGR/Imusarjan läppien vikakoodit.)

Monta tapausta on tullut pajalle, jossa jo vakiona on ollut vikakoodi turboahtimen yliahtamisesta (VNT jumittaa, N75-venttiili, alipaineletkuvuotoa, turbon siivet jumittaa, montaa eri syytä).
Näitä autoja emme suostu optimoimaan, koska luonnollisesti jos auto vakiona yliahtaa tai ei muuten toimi oikein, moottoriohjelma ja optimointi EI korjaa tilannetta. Paitsi tietysti jos vika on EGR/DPF muissa turhakejärjestelmissä, ohjelmoimme ne pois pelistä (DPF vaatii luonnollisesti mekaanisen tyhjennyksen).

Katsomme ja kysymme myös tapauskohtaisesti auton ajokilometrit, turbon, voimansiirron, huoltohistorian yms. kunnon. Nämä myös saattavat estää ettemme suostu kuin asiakkaan omalla vastuulla auton optimoimaan.

Optimointiprosessi käytännössä

Kytkemme autosi järeään ylläpitolaturiin, optimointilaitteen auton OBD-pistokkeeseen ja tietokoneen kiinni optimointilaitteeseen.

Luemme autosi moottorinohjaimessa olevan vakio-ohjelman (kesto n.5min-35min, mallista riippuen) ja lähetämme sen koodareillemme muokattavaksi.
Koodarillamme kestää ruuhkatilanteesta riippuen 45min-3h muokata räätälöity ohjelma autoosi. Tämän koodariemme muokkausajan autolla voi ajaa (ellei moottorinohjainta jouduta irroittamaan, useat Volvot vaativat sen).
Ilmoitamme asiakkaalle puhelimitse kun ohjelma on valmis ja autolla voi ajaa takaisin pajalle, tämän jälkeen muokatun ohjelman kirjoitus autoon (10min-40min, edelleen mallista riippuen.)

Eli yleensä karkeasti arvioituna koko prosessi on vienyt 450-550 autoa tehneenä keskimäärin 3h.

Suosimme kahdella autolla tulemista ja optimoitavan auton jättämistä toimipisteellemme työrauhan ja täyden diagnostiikan tekemisen vuoksi.
Toki ei myöskään haittaa vain optimoitavalla autolla tuleminen, tämän edellämainitun koodarin muokkaus-odotteluajan asiakkaillamme on tapana ollut käydä esimerkiksi Hiekkasärkillä syömässä.

Autot (useat Volvot) vaativat 85% tapauksista ajoneuvon jättämisen yhdeksi päiväksi (n.5-8h) toimipisteellemme. Juurikin moottorinohjainlaitteen irroittamisen takia.
Poikkeuksia Volvoissa myös paljon on, osa menee suoraan OBD:stä, tästä kysymällä lisää yhteydenottolomakkeella.